13.06.2023

YAP-BOZUN EKSİK PARÇASI

  




                             Şöyle bir cümleye denk geldim bugün ; 

       ' Hiçbir şey yarım kalmaz,yarım kalan her şey eninde sonunda tamamlanır'

Belki de sonu bizi cezbetmediğinde veyahut mutlu sonla bitmediğinde yarım kalmış hissiyatına kapılıyoruz. Bu cümleyi bundan birkaç ay önce deselerdi bu farkındalığa erişeceğimi hissetmiyorum.

Öyle ya yarım kalmış hissinin can acısı başka ama hayat o yarımı tamamlama fırsatı verdiğinde,neticeye ulaştığında gözyaşı ve kahkahının terazideki yeri aynı.. netice tekrar gözyaşı olduğunda aslında hiç  olmayışı görmeyi sağlayan hediye. Senelerce eksik kaldığına üzüldüğüm bir masalı tamamlama fırsatı verildiğinde bana, "keşke öyle kalsaymış" dediğimde anladım bu cümlenin anlamını. 

 Bazen aynı kişiyi,bazen aynı olayı önüne getirerek anımsatıyor maziyi hayat. Sen hala burdasın dercesine.Ama biz genelde bunu iyiyle sonuçlandırmanın peşine düşüyoruz. sanki eksik kalan daima iyiyle tamamlanırmış gibi.Yanılsamaların en tuhafı ve belki de hala eksik hissetmenin en büyük sebebi...Belki hala tamamlandığının farkında değilsindir ?

 Hayat gerçekten sana eksik parçayı mutlaka uzatıyor bir yap-boz misali. Çerçeveletip duvara asmak galiba bizim elimizde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.