9.02.2024

Batıni

   Bir şeylere kolay ulaşamamanın verdiği yorgunluk var. Çetrefil insanı güçlendirir derler ya aksine insanı yaşama düşman eder. Hayal etmemeyi öğretir.Kendine küstürür bazen. Ben bu kadarını da haketmiyorum dedirtir ve bu düşünce insana çok şey yaktırır.


Hayal etmek artık zorlu bir eylemse kişi için elinde olanla mutlu hissetmeyi öğretir kendine. Eldekiyle yetinme eylemi biraz da bunun için züğürt tesellisi... Hayalin gerçekleşmeme yıkıntısını, hayal edememe durumundan daha fazla yeğlerim. Ben düşlemeyi kaybetmiş olmayı sanırım haketmedim. 


Daima eşikte kalan hisler...  Dolu dolu kahkaha atamamak, hüngür hüngür keyifle ağlayamamak mesela. Kalbini açmamak tamamen baskılamak ve hatta. Bedene tanınan bedenime hediye ettiğim bu özgürlüğü ruhumdan, kalbimden esirgemek.. Ben bu kadar sınırlamayı sanırım haketmedim.


Kirpiklerimin arasında düşmeyi bekleyen bir damla var daima... Ben bu damlayı var edebilecek, bu kadar uzun muhafaza edebilecek biri değildim. Güç kavramı olgunlaştığında öyle her zaman kendini belli etmiyor. Karakteri büyütebilmek için belki de. Ben bu olgunluğu bu kadar erken yaşamayı sanırım haketmedim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.